3 voordelige alternatieven voor de traditionele visgraat vloer

alternatieven visgraat vloer

Droom jij van een houten vloer in een klassiek visgraatpatroon? Dan mag je flink in de buidel tasten als je jouw droom wil gaan verwezenlijken. Een traditioneel visgraat parket mag er dan prachtig uit zien, het is ook een investering die veel mensen zich niet kunnen veroorloven. Gelukkig zorgt de populariteit van het visgraatpatroon ervoor dat er ook veel alternatieven in de markt opduiken die de normale burger wél kan betalen.

Door slim gebruik gebruik te maken van houtlook materialen, kan je je een flinke duit besparen. Welke keuzes je hebt? In dit artikel zetten we alle opties voor een betaalbare visgraat vloer voor je op een rij!

Visgraat vloeren: populairder dan ooit

Waar komt die trend rondom de visgraat vloer toch ineens vandaan? Sinds de gouden eeuw en de jaren 30 hadden we eigenlijk deze stijl eigenlijk weinig meer gezien, maar sinds een aantal jaren heeft de visgraat vloer definitief zijn herintrede gedaan in de wereld van woninginrichting. En nu is hij eigenlijk niet meer weg te denken! Het mozaïek van zigzag plankjes past eigenlijk in ieder modern interieur, of het nu stoer of juist zacht moet overkomen. Het geeft je huis een klassieke touch in een modern jasje!

Het grootste nadeel van een visgraat vloer: als je een echte houten vloer wil laten aanbrengen, begint de prijs van je vloer bij 120 euro per m2. En dat is niet een prijs die iedereen er voor over heeft! In dit artikel verkennen we daarom alternatieven met de looks van een visgraat parket, maar niet de prijs.

1) Visgraat laminaat

Het voordeligste alternatief in onze lijst voor een echte houten vloer is zonder meer het visgraat laminaat. Deze vloer wordt samengesteld uit verschillende lagen samengeperst hout; de toplaag is een laag kunststof met een houtprint, die zeer realistisch oogt. Net zo stevig, maar een stuk goedkoper geproduceerd! Visgraat laminaat kun je makkelijk zelf leggen, omdat het voorzien is van een praktisch kliksysteem. Dat kan bijna iedereen!

Aandachtspunten bij visgraat laminaat zijn de waterbestendigheid en de levensduur. Waar een houten vloer decennia lang meegaat, is dat bij een voordelige laminaatvloer maximaal 10 jaar. Daarnaast is een laminaatvloer slecht bestand tegen vocht en kan hij dus niet in natte ruimtes als het toilet en de badkamer gelegd worden.

Een visgraat laminaat koop je al vanaf 25-30 euro per m2.

+ De voordeligste optie – Gaat niet tientallen jaren mee
+Eenvoudig te leggen – Slechte vochtbestendigheid
+ Uitstraling van echt hout – Ondervloer nodig
– Slechte match met vloerverwarming

2) Visgraat click pvc

Wil je genieten van de looks van een visgraat vloer, maar heb je totaal geen zin in terugkerend onderhoud? Naast budgettaire redenen is dat de reden waarom veel mensen voor een pvc vloer kiezen. Visgraat click pvc is niet alleen betaalbaarder dan een visgraat parket, het is ook veel onderhoudsvriendelijker dan een houten vloer. Geluiddempend, waterafstotend: deze vloer is echt bestand tegen het drukke gezinsleven. Je hoeft er nauwelijks meer naar om te kijken! Dankzij het handige kliksysteem kan iedere beginnende klusser deze vloer zelf leggen.

Bij een visgraat click pvc vloer moet je denken aan een prijs vanaf 35-40 euro per m2.

+ Relatief voordelig – Heeft (vaak) een ondervloer nodig
+ Eenvoudig zelf te leggen – Geen echt hout
+ Weinig onderhoud nodig
+ Waterbestendig en geluiddempend
+ Geschikt voor vloerverwarming

3) Visgraat plak pvc

Wil je een voordelige visgraat vloer, maar wil je ook maximaal rendement van je vloerverwarming? Dan is visgraat plak pvc voor jou dé oplossing. Hoewel dit ook een voordelige vloer is in de aanschaf, zit er in de legkosten vaak wat meer budget. Omdat deze vloer bijzonder nauwkeurig verlijmd gelegd moet moet worden, is het slim om hier een vakman bij in de arm te nemen. Ook moet je ondergrond volledig vlak en egaal zijn, dus moet de vloer vaak eerst geëgaliseerd worden. Toch spreekt er veel voor plak pvc: het eindresultaat is bijzonder strak en de warmte van je vloerverwarming wordt optimaal doorgegeven.

Visgraat plak pvc kun je al verkrijgen vanaf 25-35 euro per m2.

+ Voordelig in aanschaf – Vaak alleen te leggen door een professional
+ Uitstekend met vloerverwarming – Alleen op een strak geëgaliseerde vloer
+ Net een echte visgraatvloer – Geen echt hout
+ Bijzonder strak te leggen
+ Geen ondervloer nodig

Jouw adres voor een voordelige visgraat vloer

Heb jij een favoriet gevonden tussen de bovenstaande opties en wil je er graag snel mee aan de slag? Bestel je visgraat vloer dan bij de specialist in betaalbare vloeren: Onlinevloershop. Ze hebben vele verschillende visgraat vloeren voor je in hun assortiment, en geven je een laagste prijs garantie op al hun vloeren. Als dat niet voordelig vloeren shoppen is! Vaak heb je jouw vloer al binnen 3 werkdagen in huis en kun je er nog dezelfde week mee aan de slag. En bestel je voor meer dan € 350,-? Dan leveren ze jouw vloer ook nog eens helemaal gratis bij je af!