Waarom kiezen voor een duoplank vloer?

duoplank vloer

Bij het leggen van een nieuwe vloer heb je de keuze uit zoveel verschillende opties, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ben je fan van echt hout, maar wil je een onderhoudsvriendelijke vloer die zo min mogelijk werkt? Dan is een duoplank vloer wellicht een slimme optie. Deze relatief nieuwe vloersoort kent vele voordelen en is daardoor de laatste jaren bijzonder populair. Wat die voordelen zijn? Dat leggen we je graag uit!

+ De look & feel van een massief houten vloer

Door voor een duoplank vloer te kiezen, behoud je een toplaag van echt, massief hout. Alleen de onderlaag is gemaakt van multiplex, maar daar zie je in het uiteindelijke resultaat toch niets van. In het dagelijks gebruik ziet het eruit als een massief houten vloer, en zo voelt hij ook aan. Toch betaal je een stuk minder, en is de vloer een stuk makkelijker te leggen!

+ Tot wel 80% minder werking

Bang voor een vloer die constant kraakt, en bij het minste temperatuursverschil beschadigt door uitzetten of krimpen? Dat zal je bij een duoplank vloer niet gebeuren. De slimme onderlaag van multiplex reduceert de werking van je vloer met tot wel 80% ten opzichte van een echte houten vloer. De vloer is zo goed als vormvast, wat er ook gebeurt na het leggen!

+ Zwevend of verlijmd te leggen

Wat is meer jouw stijl: een vloer verlijmen of juist zwevend leggen? We hebben goed nieuws: met een duoplank vloer kun je je keuze uitstellen tot het laatste moment en liggen beide keuzes binnen handbereik. Verlijmd leggen is net zo goed te doen als zwevend! Zo behoud je de keuzevrijheid om deze klus aan te vliegen zoals jij dat wil.

+ In vele stijlen te verkrijgen

Heb je een unieke look voor ogen? Een visgraat, Hongaarse punt, of misschien een specifieke houtsoort? Duoplank vloeren zijn zo populair dat ze in praktisch in iedere houtsoort gemaakt worden. In iedere afwerking denkbaar. En je kunt er bovendien ieder legpatroon mee realiseren!

+ Geschikt voor gebruik met vloerverwarming

Een houten vloer leggen in een huis met vloerverwarming, is dat wel zo’n goed idee? Jazeker wel! Een duoplank vloer geeft de warmte uitstekend door en vangt de temperatuursverschillen uitstekend op door zijn unieke samenstelling. Het enige waar je op moet letten, is dat de gecombineerde dikte van je vloer niet meer is dan 15 mm. Met een dikkere vloer zou je namelijk wel rendement van je vloerverwarming kunnen verliezen. Maar verder zijn duoplank vloeren juist uitermate geschikt!

Als professional een duoplank vloer kopen?

Wordt de volgende vloer die jij gaat leggen een duoplank vloer? Koop hem dan in bij dé specialist die je voorziet in al je behoeftes als professional. Snelle levering op locatie, flinke stapelkortingen, en vakkundig advies bij aanschaf: bij Floormade draaien ze hun hand er niet voor om! Bekijk hun volledige assortiment duoplank vloeren online, meld je aan als klant en bestel je vloer vandaag nog.