Waarom kiezen voor ecologisch gekweekt gras?

biologisch gras

Staat het aanleggen van een nieuw gazon nog op jouw to-do-lijst? Een nieuwe grasmat aanleggen doe je natuurlijk met het beste gras. Maar: wat is voor jou het beste gras? Als je snel van je gras gebruik wilt maken, raden wij je aan om te kiezen voor graszoden. Snel te leggen, volgroeide grasstroken, die direct een mooi gazon vormen. Maar wat voor eisen stel je nog meer aan je gras? Is gewoon groen goed genoeg, of wil je ook weten hoe jouw grasmat tot stand is gekomen?

Is het bijvoorbeeld de moeite waard om voor volledig ecologisch gekweekt gras te gaan? Wij gingen voor je op onderzoek uit en hebben de voordelen van biologisch gras voor je verzameld. Zodat je een overwogen keuze kunt maken!

1) Geen chemicaliën en netten in je grasmat

Vind jij het idee van chemische bemesting en onkruidbestrijding, en plastic netten in je gras maar onprettig? Dan is een ecologisch gekweekte grasmat de juiste keuze voor jou. Het is nu eenmaal de meest milieuvriendelijke keuze! Die chemicaliën doen natuurlijk wel hun werk, maar ze blijven voorgoed achter in de bodem van je tuin. En dat verstoort best wel wat natuurlijke processen! Met een ecologisch gekweekt gazon weet je zeker dat er niets anders dan grond en gras in je tuin ligt. Wel zo fijn voor je omgeving. En voor de volgende generatie!

2) Ideaal met kinderen en/of dieren

Heb je een gezin met kinderen of huisdieren? Dan is het fijn dat zij een fijne plek hebben om op te spelen. Een plek waar ze niet in aanraking komen met schadelijke stoffen! Als je wil dat je kind of je hond of kat vrijuit kan ravotten op het gras, is het aan te raden om een grassoort te kiezen waarbij geen chemische stoffen zijn gebruikt. Zo is er geen kans op huidirritaties of gevaarlijke situaties als ze iets in hun mond steken. Een ecologisch gekweekt gazon is met kinderen en dieren nu eenmaal een stuk veiliger!

3) Duurzaam gras, met sterke wortels

Een ander voordeel van ecologisch gekweekt gras is dat het sterke wortels ontwikkelt. Doordat het gras de tijd krijgt om op natuurlijke wijze te groeien, kunnen de wortels dieper en sterker worden. En dat merk je aan de overall gezondheid van je grasmat! Sterke wortels dragen bij aan de duurzaamheid van je gazon en voorkomen bovendien uitspoeling bij zware regenval. Een ook droogte kunnen je grasplanten beter aan, omdat er genoeg water wordt opgeslagen in de gezonde wortels!

4) Goed voor de biodiversiteit in je tuin

Zie je steeds vaker vogels, bijen en vlinders in je tuin? Dat kan kloppen; een biologisch gazon is namelijk goed voor de biodiversiteit in de nabije omgeving. Diverse dieren en planten vinden jouw tuin ineens een veel interessantere plek om te verblijven! De afwezigheid van chemicaliën zorgt ervoor dat insecten en micro-organismen in je tuin vrijuit kunnen groeien, en dat trekt weer andere bezoekers aan. Goed voor een gezonde bodem, waar je gras ook weer van profiteert!

Ga jij ook voor ecologisch gekweekt gras?

Helemaal overtuigd? Wil je jouw tuin ook graag wat groener maken met biologisch gekweekt gras? De mooiste natuurzoden tegen een scherpe prijs vind je bij Topgazon in Drenthe. Deze ervaren kweker biedt je gezonde grasmatten die ze tegen een lage prijs bij je thuis bezorgen, waar dan ook in Nederland. Prachtig gras, zonder schadelijke stoffen en zonder netten!