5 ideeën om jouw bedrijf te presenteren op een beurs

beursstand

Een vakbeurs is dé plek om jouw bedrijf van zijn beste kant te laten zien. Aan potentiële klanten, maar ook aan vakgenoten! Deze kans wil je met beide handen aangrijpen: kies dit jaar dus niet voor de saaie standaard beursinrichting, maar pak groots uit! Maar ja… waar moet je beginnen? Waarmee laat je jouw stand echt schitteren? Welke ideeën doen de competitie verbleken? Wij geven je 5 unieke ideeën waar je het roer echt mee kunt omgooien!

1) Knallen met kleur

Wat springt er het meest in het oog als je over een beursvloer loopt? Juist: kleur! Wees daar dan ook niet te spaarzaam mee in jouw stand. Als je eigen huisstijl aantrekkelijke kleuren heeft, pak daar dan groots mee uit. En zijn die kleuren nou niet echt ‘sparkling’ te noemen? Creëer dan een speciaal ontwerp voor de beurs, met een huiskleur die wél uitnodigt. Wees consistent in al je uitingen: tot aan de flyers laat je maken in dezelfde huisstijl. Dat straalt professionaliteit uit!

2) Bijzondere vormen

Waar praten mensen het meest over na tijdens en na de beurs? Juist, de grote gebaren! Word hét meetingpoint van de beursvloer en zorg voor een groot visueel element, dat niet te missen is en echt opvalt. Wat als je een grote blow-up van jouw product laat maken van karton? Een metershoge replica, die van heinde en verre te zien is? Zeker weten dat mensen zich dat zullen herinneren.

3) Een volledig kartonnen beursstand

Jouw duurzame kant laten zien als bedrijf? Denk dan ook eens na waar je beursstand van gemaakt is. Wat als je kon zeggen dat je stand gemaakt is van 100% recyclebaar materiaal? Dat is nog eens een statement op het gebied van sustainability. Er zijn tegenwoordig volledig ingerichte beursstands te krijgen die helemaal gemaakt zijn van herbruikbaar karton. Betaalbaar, makkelijk in elkaar te zetten, oersterk en eenvoudig te vervoeren!

4) Verleid bezoekers tot een selfie

Tuurlijk, een beurs is een serieuze aangelegenheid voor jouw bedrijf. Maar er mag ook wel een beetje lol gemaakt worden! Zeker als dat de juiste bezoekers aantrekt. Richt daarom ook een hoekje in waar bezoekers op de foto kunnen met een leuke voorgrond of achtergrond. Denk aan een staand bord waar je ze hun hoofd doorheen kunnen steken, of een draagbaar selfie frame. Het is natuurlijk extra geslaagd als ze de foto in jouw stand op hun social media profielen delen. Dat zorgt ook nog eens voor online promotie!

5) Unieke goodiebags van karton

Als mensen de moeite hebben genomen om bij je stand langs te komen, wil je ze eigenlijk iets meegeven dat hen herinnert aan hun bezoekje. Bijvoorbeeld een goodiebag! Als je een sample van jouw product of een ander presentje mooi verpakt in een goed ontwerp, loopt iedereen de hele dag met een uitvergroot visitekaartje van jou rond. Perfect voor je zichtbaarheid tijdens en na de beurs!

Meer hulp en inspiratie

Ben jij helemaal klaar om met één van deze ideeën aan de haal te gaan? Top! Als je wel wat hulp kunt gebruiken bij de uitvoering, dan staan de specialisten van Megavista voor je klaar. Met ruim 10 jaar ervaring in druktechniek en beursinrichting weten ze precies hoe ze het beste uit ieder ontwerp kunnen halen. Met hun hulp richt je een beursstand in waar menig mond van openvalt!